I Etter noen jaktdager i Sverige, avsluttet vi på jaktprøve lavland med Min-Egen i dag 9.okt. Det var hennes debut på jaktprøve og det ble 1.UK (17 mndr. gammel). Vi er så glade og stolte!
Kritikken: Min- Egen visar ett sök i hög fart, stor vidd med en god reviering och bra följsamhet. I första släpp visas en spontan sekundering. Även en spontan apport av en död rapphöna. Stöter rapphöns, respekterar flog. i andra släppet trampar föraren upp rapphöns i hundens närhet, Min-Egen respekterar. Fattar sen stånd i dunge i kanten av gräsmark, går på friskt, rapphöns lättar och saluteras, lugn i flog och skott. Kastapport: UA
Domare
Roselin Ingemar

Da har Guibekken's F-Min-Egen debutert på Elverumsutstillingen i dag 13.08.2022 i unghundklassen. Det ble Excellent, CK, 3.BTK.
Kritikken gjengitt her:
Feminin tispe av utm type, korr bitt, ok øyne og ører, g hals, velkroppet, g over- og underl, bra haleføring, velvinklet, par bev foran og bak, g pels og
fine farger og tegninger, herlig temp.

Så langt, veldig fornøyd med den "frøkna" der.
Nå blir det felttrening, jakt og går alt etter planen blir det også prøvedebut på henne.

Da kom HD-diagnosen på Min-Egen i dag. Kunne ikke vært bedre. A-hofter på begge sider.

Da kom svaret fra NKK:
Søknaden om championatet er godkjent.
Rase/Breed: Kleiner Münsterländer
Navn/Name: Xantemi's H-vår
Reg.nr/Reg.no: SE36934/2013
Saksnummer/Case.no: 1659265506028

Gratulerer med championat!

Vi har gleden av å meddele om at deres hund har blitt tildelt tittelen(e):
Norsk Utstillingschampion, N UCH

Siste helgen i juli 2022, stilte jeg Min-Egen (14 mndr.) på apportprøven til Norsk Vorstehhund klubb avd. Innlandet, på Åstjern. Det ble 1.UK og 2.UK apport.

Gladmelding i dag 27.juni 2022: Chill av Tonshøgda har blitt godkjent avlshund i Norsk Münsterländer Klubb. Han er HDfri, høyt utstillingspremiert og dokumentasjon på bruksegenskapene. Eier: Per Edward Foss.

I pinsen startet Min-Egen 13.mndr. gammel, på apportprøve,. Det ble 1UK og 3.UK apport. Klarte da også apportbeviset.

12.10.2021. Her er vårt nye "håp", kleiner münsterländer Guibekken's F-Min-Egen, 5 mndr.gammel

Jakt Beitostølen sept.2021. Her er Vår Egen som fant et rypekull og hadde et komplett fuglearbeide og god skytter.

Jakt på Beitostølen sept.2021. Her er strihåret vorsteh La Humla Suse. Kleiner münsterländer valpen Min-Egen fikk lov å bli med på et par lange slipp.

24.09.2021. Da har vi deltatt på jaktprøve lavland i Sverige (Ervalla). Ove startet Vår-Egen som ble tildelt 1.Premie Elitklass (EKL). Hun fikk 8 på feltarbeidet. Fra Norge på apportprøve i sommer hadde hun med seg 10p. på vannarbeid og 10p. på sporarbeide. Slik at hun under prøven i Sverige måtte utføre kastapport med skudd. Dommer Ingemar Roselin ble med på bildet.
Vi er så fornøyde.

Da har Bengt Nilsen og C-Rossi av Tonshøgda vært på Båstad utstillingen 1.august 2021 (jakthundutstilling). Det ble Excellent, CK, 1BHK og BIM. Vi Gratulerer så mye!

I dag 26.juni 2021 har Guibekkens F Min-Egen flyttet hjem til oss.
Vi gleder oss veldig til å jobbe med ny hund og vi kjenner meget godt til hennes linjer på både mors og fars linjene.
Hennes foreldre brukes på jakt og er veldokumenterte på utstilling, jaktprøver og apportprøver.

22.mai 2021 Vår Egen klarte 1.premie AK apport med full pott (30 poeng) på Buhol. Ove førte henne denne gangen. Hun fylte 8 år 1.mai.

Eksteriørdommer - Hele Gr.7

Birte fikk hyggelig brev fra NKK Dommerutdanningskomiteen 9.april 2021 - innvilget autorisasjon til å dømme hele Gr.7 - Stående fuglehunder. 🙂

VI PLANLEGGER KULL PÅ STRIHÅRET VORSTEH 

KRAGBORG LA HUMLA SUSE, reg.nr. SE11863/2015

(tidspunkt ikke bestemt) 

(hun er jaktpremiert på skog og lavland, apportprøvepremiert, høyt utstillingspremiert, HD:A og godkjent avlstispe i Norsk Vorstehhundklubb. Dette vil bli hennes første kull)

C-Rossi av Tonshøgda, snart 15 mndr. gammel stilte på utstillingen til Østfold Fuglehundklubb 01.08.2020. Han fikk excellent, ble BIR (best i rasen), CK, 1BHK og BIS (Best in Show). Han vant over ca. 120 påmeldte fuglehunder. Vi er så stolte og Gratulerer så mye!

C-Rossi av Tonshøgda, snart 15 mndr. gammel stilte på utstillingen til Østfold Fuglehundklubb 01.08.2020. Han fikk excellent, ble BIR (best i rasen), CK, 1BHK og BIS (Best in Show). Han vant over ca. 120 påmeldte fuglehunder. Vi er så stolte og Gratulerer så mye!

Bildet ble tatt i går 25.juli 2020 under sporøvelsen til Vår Egen, i hennes retur til meg. Hun fikk 10 poeng på dette arbeidet. Bildet ble tatt av sportrekker Helge Heimstad.

Jeg stilte Vår Egen denne helgen (25. og 26.juli 2020) på apportprøven til NVK avd. Innlandet, sted: Åstjern. Det ble premie begge dager, 1.AK apport med full pott (30 poeng) og 2.AK apport med 27 poeng.

Jeg stilte Vår Egen på apportprøven på Holleia helgen 18. og 19.juli 2020. Det ble 1.AK apport begge dager, hvorav den ene med full pott = 30 poeng. Vi "bruker" slike resultater til å evt. melde på jaktprøve i Sverige. Det er krav til det der.

Bajaz av Tonshøgda fikk 1AK apport på apportprøven på Malungen 12.07.2020. Det ble full pott på alle øvelsene. Vi gratulerer så mye og er utrolig stolt av hva Gry og Bajaz får til!

INVITASJON VALPESAMLING 2020

Her kritikken fra fuglehundutstillingen 26.01.2020, hvor 160 hunder var påmeldt: Passe stor av utmerket type Vakkert hode Meget god over- og underlinje Tilstr vinkl og god benstamme Utm pelskvalitet Meg gode bevegelser.

På fuglehundutstilling 26.01.2020 fikk Vår Egen følgende premier: Excellent, 1KONK, CK, CERT, 1BTK, BIR, BIS 4.

Våre hunder ble stilt på utstilling 26.01.2020, i regi av Hedmark- og Oppland Fuglehundklubb, på Raufoss. Av 160 fuglehunder ble Vår Egen BIS 4.

Chill av Tonshøgda stilte på NKK's utstilling Dogs4all på Lillestrøm 15.nov.2019, valpeklasse 6-9 mndr. Eiere Per Edvard Foss og Lorna Käll. Han er en flott gutt og fikk følgende kritikk: 8 mndr. skal ikke bli større. utm.hode, solid hals, bra over og under linje, gode benvinkler og pelsstruktur, stab. bevegelser. Premie: HP (Hederspris), 1BHK (1.beste hannhundklasse), BIR (Best i rasen).

Etter å ha vært på skogsfugl og rypejakt, dro vi på fasan- og rapphønsjakt. Vår Egen leverer igjen, flere flotte fuglearbeider, skudd, ro og deretter apporteringer. Humla har har også jaktet bra, men uten å lykyes i dag.

22.08.2019. Birte stilte Vår Egen på apportprøve i Østmarka..Det ble 2.premie apport:24 poeng.

10.8.2019 Begge hunden våre ble stilt ut på Elverumsutstillingen som er Nordens største jakthundutstilling. Strihåret Vorsteh Kragborg La Humla Suse fikk følgende resultater og kritikk: Excellent, CK, CERT, 1.BTK, BIR.
59cm. Feminin tispe. Utm type. Velskåret hode. Bra hals. Godt utviklet kropp. Tilstrekkelig vinklet rundt om. God benstamme og poter. OK hårlag. Trivlig gemytt. Korr bitt. Beveger seg med bra steglengde. Noe tåtrang.

Kleiner Münsterländer Xantemi's H-Vår Egen resultat og kritikk: Excellent.
Feminin utmerket type. Velskåret hode. Godt uttrykk. God hals. Bra rygg og lend. Noe steil front. Tilstrekkelig vinklet bak. Utmerket benstamme, poter, pels og farge. Stødig gemytt. Korr bitt. Mangler en tann (har attest). Beveger seg med godt driv.

Chill avTonshøgda, 4,5 mndr.gammel. En flott og stolt kar!

C-Humla av Tonshøgda 12 uker gml. Bor hos Christer Sandum m/familie i Vestfold, Svarstad.

C-Humla av Tonshøgda 12 uker gml.

C-Humla av Tonshøgda 12 uker gml.

1.mai flyttet C-Humla hjem til Christer Sandum med fam. De bor på Svarstad i Vestfold. Christer har hatt kleiner tidligere og jakter ofte skogsfugl. Noe rypejakt i tillegg. Så han er godt kjent med rasen.

Ønsker dem masse Lykke til!

I går 3.mai flyttet Cera av Tonshøgda hjemmefra og til Willy Johansen og Elisabeth Dyrøy. De bor i Ålesund. Willy har lang erfaring med pointere og vorsteh og jakter småvilt og reinsdyr. De eier Bonnie av Tonshøgda fra det forrige kullet hos oss og er utrolig fornøyd med henne. Så da "tinget" de en valp til, når vi skulle ha dette kullet.

Ønsker dem masse Lykke til!

I går 3.mai 2019 flyttet C-Birk av Tonshøgda hjemmefra og til Ragnar Østvik og Marit Riise Andersen. De bor på Frøya. Han er oppvokst og jaktet med kleiner og er da veldig godt kjent med rasen. Reidar sin far, eide Bergtuns Tero som var den aller første kleiner i Norge som ble jaktpremiert på høyfjell. Tero er tipp, tipp, tippoldefar til C-Birk.

Ønsker dem masse Lykke til!

I går 3.mai 2019 flyttet Caspian av Tonshøgda hjemmefra og til Siv Anita Kjønsvik og Ivan Emil Bolstad. De bor i Trondheim. De er begge jegere og er kjent med engelsk setter og gordon setter fra tidligere.

Ønsker dem masse Lykke til!

30.04.2019 flyttet C-Zita av Tonshøgda hjemmefra og til Eva Spilleth og Rune. De bor på gård i Oppdal. Eva har erfaring med langhåret vorsteh og Rune jakter ryper og skogsfugl. Eva tar jegerprøven nå.

Ønsker dem masse Lykke til!

30.04.2019 flyttet Chill av Tonshøgda hjemmefra og til Per Edvard Foss og Lorna Käll som bor på Blaker. Edvard er, i tillegg til være småviltjeger, også elgjeger. Familien har privat skogsterreng og skal også etter hvert jakte rype.
Ønsker dem masse Lykke til!

Cenna av Tonshøgda har i dag 28.04.2019 flyttet hjemmefra til Reidar Østli og døtrene Anne Petra og Maren. De bor på Stange. Reidar har tidligere hatt kleiner Vardegløtts Era og jakter mye skogsfugl. Så han er godt kjent med rasen.
Ønsker dere masse Lykke til!

C-Rossi av Tonshøgda flyttet hjemmefra i ettermiddag 27.04.2019 til Bengt og Mona Nilsen og døtrene. De bor i Halden og er godt kjent med rasen fra før. De har hatt kleiner tidligere som kom fra Danmark. Rossi er helt sikkert så heldig at han får være mye sammen med kleiner Cæsar til Terje og Bjørg Algarheim.
Rossi vil få være med mye på jakt.
Ønsker dere masse Lykke til!

Da har første valpen født 04.03.2019 flyttet "hjemmefra" 26.04.2019. Det er C-Sala Palmer av Tonshøgda som i ettermiddag ble hentet av Trygve Midtgaard. Han bor i Ytre Enebakk. Han har også Kleiner münsterländer Vardegløtts Fiffi (6 år). Han har tidligere hatt Bergtuns Bliss. Han er jeger og godt kjent med rasen. Dette blir spennende. Ønsker dem masse Lykke til!

Da nærmer det seg de siste ukene for at valpekjøperne skal velge "sine".  Alle er nå registrert hos Norsk Kennel Klub. 25.april skal de til veterinær for chipping og helseattest, før levering som blir helgen 26.-28.april og noen hentes 1.mai og en leveres 3.mai. En av valpekjøperne som skal ha tispe, har i nesten ett år ønsket seg enda en tispe. De er så fornøyde med Bonnie fra forrige kullet.

Navn og hvor skal valpene:

Cera av Tonshøgda - Ålesund, C-Humla av Tonshøgda - Svarstad, C-Sala Palmer av Tonshøgda - Ytre Enebakk, Cenna av Tonshøgda - Stange, C-Zita av Tonshøgda - Oppdal, C-Birk av Tonshøgda - Frøya, C-Rossi av Tonshøgda - Halden, Caspian av Tonshøgda - Orkdal, Chill av Tonshøgda - Blaker.

 

 

Da blir valpene 5 uker i morgen 8.april. Her en snutt fra første gang de kommer ut i deler av hundegården hjemme. Og Humla er med dem sammen med mor.

Første gang på hytta og ute i finværet 6.april 2019. Greit å ha testet dette før påskeferien starter.
Alt gikk så bra og alle valpene veldig harmoniske. Da har de kjørt 6 x bilturer uten problem. 6 lengre turer og 4 kortere. I morgen 8.april blir de 5 uker gamle.
En herlig gjeng!

Her er "Lillegutt" som jeg kaller ham. Var litt ekstra sulten og fikk die i sofaen. Det var så koselig.

Aller første biltur 4.april.

29.mars 2019 - snart 4 uker gamle og fast føde for første gang. Her er Cera, Cenna, C-Humla, C-Sala Palmer, C-Zita, C-Birk, C-Rossi, Caspian og Chill. En herlig gjeng! Blir så utrolig glade i dem.

29.mars 2019 og aller første gang "ordentlig" mat, oppbløtt tørrfor med litt vom.

Valpene blir 2 uker gamle i morgen 18.mars 2019. Det er bra med alle sammen.

Tatt opp i dag 17.mars.

Hannhund, 2 uker i morgen 18.mars 2019

En av hannene, blir 2 uker i morgen 18.mars 2019.

I dag 11.mars er valpene blitt en uke gamle. Her en videosnutt. 8 slapper av, mens den 9ende er litt på vandring. Rart det der, ikke ser de og ikke hører de ennå, men nesa fungerer.

Da ble det i natt 4.mars 2019 mellom kl. 00.40 og 07.20, født 5 tisper og 4 hanner. Alt vel så langt. Vår Egen utrolig dyktig, hun har aldri skuffet oss.

...da er det bekreftet med ultralyd i dag 5.februar 2019 at Vår Egen er drektig.

..da har også Bjørnson av Tonshøgda fått HDstatus: A.

På bildet er han 6 mndr. gammel.

Alle 9 valper etter Vår Egen er frie for HD.

 

Resultat HD og AD Basko i dag. Da er 8 av Vår sine 9 valper frie for HD. Venter på røntgen av siste valp.

Fikk et flott bilde i dag (24.10.2018) av Beluna (Luna) av Tonshøgda. Dette som valp, hun er nå blitt unghund. Et nydelig og flott bilde. Eiere: Sara og Øyvind Klevar som bor på Høvik.

Da har vi akkurat nå fått beskjed fra Norsk Münsterländerklubb at Vår Egen er tatt ut til å være en av 3 hunder som skal representere rasen på NM-lag lavland på Hamar torsdag 11.oktober 2018.

Dette blir spennende!

Etter rapphøns- og fasanjakt, ble uka avsluttet på jaktprøve lavland. Lørdag fikk hun 1.AK og ble da direkte kvalifisert til å stille i Elitklass på søndag. Og det ble 2.premie Elitklass. Vi er så glade og så fornøyde med henne. Hun er en skikkelig jeger og vet hva hun skal. På bildet ser dere henne sammen med dommeren (som selv var skytter) og Ove som førte henne. Denne fasankokken ble skutt etter komplett fuglearbeid og som Vår apporterte perfekt.

Ove leverer og Vår Egen leverer på jakt lavland denne uka, rapphøns og fasaner.

Når datter til Vår Egen, Luna (Beluna) 16 mnd. har funnet sin første rype og skutt for, da blir man som oppdretter veldig glad. Luna har nå forstått hva hun er født til å gjøre.

Vår Egen etter en jaktdag på Bygdin 22.09.2018.

I dag har Biro fått 2.UK apport på Østmarkaprøven. Eier og fører Lars Bjørge Thorsen. Vi GRATULERER så mye! Hilsen stolte oppdrettere.

Bonnie av Tonshøgda 14 mndr.gammel.

Basko på en av alle sine fjellturer.

Basko av Tonshøgda fjelloppsynshund, 13'mndr.gammel. han har i vinter hatt mange fine stander på ryper. Har vært på aversjonsdressur og har respekt for sauene.

Gina og Basko på jobb som oppsyn i fjellet.

Basko av Tonshøgda 13.mndr.gammel.

Da har vi hatt 2 dager med dømming apportprøve. Stilte begge hundene, men Humla lyktes ikke på sporet. Her er Birte og Vår Egen, som ble stilt i går. Fikk 1AK apport med 10 på søk, 10 på vann og 8 poeng på sporet. Vi er veldig fornøyde!

Da er Zelda, Bajaz og Imma av Tonshøgda (født 1.april 2016) røntget for HD. Alle 3 har HD status: Fri. Alle er i tillegg røntget for AD og har der grad: 0.

Bedre kan det ikke bli og vi er kjempeglade. Det en en meget viktig helsestatus når det gjelder videre avlsarbeide.

I pinsen har vi vært på Landssamlingen til Norsk Vorstehhundklubb avd.Hordaland. Og der ble vår strihåret vorsteh Kragborg La Humla Suse stilt på spesialutstillingen 20.mai. Hun fikk Excellent og 1BK for Tjekkisk dommer.

Xantemi's H-Vår

Kragborg La Humla Suse

Bonnie 11 mndr. gammel.

Bonnie av Tonshøgda 11 mndr. gammel. Bor i Ålesund.

Gry og Bajaz av Tonshøgda (som var 2 år 1.april 2018) har deltatt på uoffisiell apportkonkurranse på Camp Villmark. Av mange hunder ble han nr.3. Vi gratulerer så mye! Han har også vært tilstede på standen til Norsk Münsterländerklubb i mange timer denne helgen og representert rasen.

Under fanen Fotoalbum og Valpesamling 2018 vil dere se flere bilder samlingen.

Benny av Tonshøgda med Maren og Gunnar.

Basko av Tonshøgda, 8 mndr. gammel.

VALPESAMLING MARS 2018

Hei alle valpekjøpere!

Vi planlegger valpesamling helgen 17.og 18.mars. Sted: Kragborg kennel, Karlstad. Det blir felttrening lavland lmed instruksjon lørdag og søndag. Pris kr 800,- pr.hund pr.dag. i tillegg kommer overnatting og medbrakt mat. Vi tilstreber å leie campinghutter på First Camp. Hyttene er godt utstyrt og med toalett/bad. Reiser fredag etter jobb og trening fra lørdag morgen. Håper så mange som mulig av dere blir med, for det er gøy å se hundene i sitt rette element. Alfons, pappan til valpene bor i Karlstad så vi antar at Tommy og Sarah kommer og hilser på. 

Er du/dere interessert, så send en mail eller PM på FB. Eller ta en elefon.

Denne invitasjonen gjelder også for valpene født 1.april 2016.

Hilsen Birte og Ove

20.12.2017: Imma av Tonshøgda, eier Anna Skotte i Sverige, har informert om oss om at Imma har i dag fått status HD: A, AD: UA.
Altså friske hofter og albuer. Egentlig var vi jo ikke noe bekymret for det. Men man vet aldri før de er blitt røntget.

Bjørnson av Tonshøgda, 6 mndr. gammel og kullbror til Basko.

Et bilde til av Basko av Tonshøgda, november 2017.

Bildet er av Basko som er 6 mndr. gammel.

Da har Basko av Tonshøgda til Gina og Trygve vært stilt på Lillhammer JFF sin utstilling på Lillehammer i dag 25.11.2017. Ble BIR (Best i Rasen valp) og deretter BIG (Best i Gruppe 7 valp). Det var mange fuglehund valper som stilte, så det var stor konkurranse i gruppa til slutt, men Basko ble den beste. Vi GRATULERER så MYE! Her er kritikken gjengitt: 6 mndr.Passe stor. Kraftig edel og elegant. Bra hode, en tanke lyse øyne. Bra hals, prima front. Sterkt solid kropp!. Velvinklet. Prima pels. Bra bens. Prima bev. Vel pers. Trivelig valp.

18.11.2017- da har Gry stilt Bajaz av Tonshøgda på DOGS4ALL, NKK utstilling. Han fikk Excellent i unghundklasse og en kanonbra kritikk. Vi gratulerer så mye!

Her er kritikken:
mask, mg typ, kraftig hode, vellformet, bra utrykk, typ ører, korekt bitt, b benstamme, ben og poter, harmonisk vinklet, anelse lang i lenden, godt hårlag, beveg ganske b fra siden skal bli enda mer stabil fram og bak behøver enda noe mer tid.

Biro av Tonshøgda, 5 mndr. gammel, og sitt første møte med et rypekull.

Biro 5 mndr. og stand på rapphøns i mørket

Biro 5 mndr. gammel fått være med på rypejakt

Fikk dette bildet av Basko (5 mndr. gammel) og tekst i går fra Gina og Trygve;
"Basko var med ut i skogen i dag. Da fant han først ett kul med ryper som han hadde en liten stand på og deretter en skogsfugl som han støkket. Men når vi gikk på stien tilbake til bilen så skar han plutselig ut av stien og begynte å søke og stoppe opp. Deretter tok han stand bak ett grantre og da fikk jeg se en tiur som gikk på bakken rett foran ham! Tiuren fløy opp og rett mot oss. Da løp han ca.15 meter etter fuglen før han stoppet av fløyteblås fra Trygve! Han begynner virkelig å skjønne hva han skal lete etter nå."

Basko av Tonshøgda, 4,5 mndr. gammel (sept.2017) har vært med på jakttur i skogen og på fjellet. Mange forskjellige lukter som oppdages under ferden.

Basko og Gina

Basko

Basko

Biro av Tonshøgda med på rypejakt, 4,5 mndr. gammel, (sept.2017.)

En gladmelding i dag 30.sept. 2017 fra eierne av Bonnie av Tonshøgda;
Bonnie i aksjon. Gikk tur med far helgen som var i skogen . Gikk på en skogsbilvei ved siden av en myr, da stivnet Bonnie plutselig. Begynte å være med snuten og ut på myra fløy det opp 5 ryper å Bonnie fløy etter. Klarte å stanse henne med kommandoen stå etter 15 -20 meter. Det var en flott opplevelse som jeg ikke trodde en 4 mnd gammel hvalp kunne gjøre. Dette er virkelig lovende.

Bjørnson av Tonshøgda, 4,5 mndr. gammel. Det er familien Thronsen som eier ham og fortsatt veldig fornøyde med ham.

I dag 27.08.2017 har vår strihår vorsteh Kragborg La Humla Suse (2 1/2 år) startet på sin første skogsfuglprøve. Det resulterte i 3.AK skog. Eneste hunden på partiet som hadde fuglearbeid. Så da er hun premiert både på lavland og skog.

Bajaz (15 mndr.) og Gry startet på apportprøve på Åstjern 30.juli 2017 og fikk 1.UK apport. Gratulerer så mye!

Zelda (15 mndr.) og Inger Johanne startet på apportprøve på Åstjern 29.juli 2017 og fikk 1.UK apport. Gratulerer så mye!

Og da kom gladmeldingen i kveld 21.juni. Bajaz klarte apportbeviset. Gratulerer så mye!

Bajaz av Tonshøgda går også på apportkurs og han skal prøve seg på å ta apportbeviset denne uka. Gøy med ivrige valpekjøpere.

Da har Zelda av Tonshøgda (14 mndr.) deltatt på apportkurs. Hun klarte apportbeviset siste kurskveld 12.juni og gratulerer så mye med det. Da er det bare å fortsette grunnarbeidet og starte på apportprøve etterhvert.

Zelda har deltatt på apportkurs over flere kvelder. Og hun har klart å ta apportbeviset, 14 mndr. gammel. Gratulerer så mye!

Zelda av Tonshøgda har vært testet på sau to kvelder i regi av Nordstrand JFF. 19.juni fikk hun utstedt sauerenhetsbeviset.

Humla holder litt avstand til valpene og tenker sikkert at de er noen rare skapninger........

I dag 30.mai 2017 er Kragborg La Humla Suse, 2 år, blitt godkjent avlstispe av Norsk Vorstehhund Klubb.

Da har vår strihåret vorsteh Kragborg La Humla Suse vært på sin første utstilling i regi av Randsfjord FHK i dag 25.05.2017. Hun fikk Excellent, CERT, BIR (Best i Rasen) og ikke minst 4BIS (4 Best in Show). Det var 9 strihår som ble stilt og totalt på utstillingen var det påmeldt 112. Hun er akkurat fylt 2 år og er jaktprøvepremiert, apportprøvepremiert, høyt utstillingspremiert og har HD: A. Vi er så glade og stolte av den frøkna.

Her er kritikken gjengitt:
60 cm. Noe under middels stor, feminin, utmerket type, vakkert rasetypisk hode. God harmonisk kropp. Velstilte fram/bakben. Solid benstamme. Gode poter. Korrekt hårlag. Effektive bevegelser.

Zelda på treningssamling med NMLK (Norsk Münsterländerklubb) mars 2017.

Alle valpene er fordelt, så ingen ledige.

Hei! Nyheter om valpene vil bli oppdatert under fanen KULL 2017.

Andre nyheter kommer på denne siden.

Helt nyfødte valper i dag 19.mai 2017.

Det ble 2 tisper og 4 hanner født mellom kl.13.00 og 14.40.

Barnebarnet Mikkel på 6 år rakk akkurat hjem til oss så han fikk med seg fødselen til valp nr.6.

19.05.2017 - Vår Egen fødte 6 valper i dag, 2 tisper og 4 hanner. Første kom kl.13.00, den siste kl.14.40. Bra vekt på alle sammen. Vår er utrolig flink og alt gikk "etter boka". Nå slapper alle av.

Her et actionbilde av Zelda (11 mndr.) da hun deltok på treningssamling med Norsk Münsterländerklubb mars 2017.

Bajaz av Tonshøgda har vært på Fellesutstillingen for fuglehunder i dag 6.mai 2017. Stilte i juniorklasse og fikk EXCELLENT. Gratulerer så mye til eier Gry Antonsen.

Bajaz av Tinshøgda 12 mndr.

Imma av Tonshøgda med eier Anna Skotte. Vi har mottatt en rapport i dag og planene for Imma. Kurs i lydighet. Deretter apporttreninger og så felttrening i fjellet i august. Gledelig med aktive valpekjøpere fra vårt lille oppdrett.

Imma av Tonshøgda 12.mndr.

Gratulerer Imma (til venstre), Zelda (i midten) og Bajaz av Tonshøgda med ettårsdagen i dag 1.april!

Da ventes münsterlandervalper ca. 21.mai.

..andre paring gjennomført 20.mars.
Xantemi's H-Vår.
Da er første paring gjennomført med Alfons i dag 19.mars 2017.

Hellatorps Alfons (Zeb)

..da er denne flotte og staselige karen, Helleatorps Alfons (Zeb) kommet hjem til oss i dag, 18.mars, på besøk for en tid. Han og Vår fikk god kjemi med en gang. Så da blir det spennende når paringen vil skje i de nærmeste dagene.

Humla er heldig, hun er med venner på fjellet denne vinterferien, får være trekkhund og deretter slipp i terrenget for å finne rypene. Her til venstre i bildet. Den andre er strihåret vorsteh Bris. To gode venninner.

Fra venstre: Imma av Tonshøgda (datter av Vår Egen), Xantemi's Hayka (søster til Vår) og Xantemi's Foxi (mor til Vår og Hayka).

Fra venstre: Xantemi's Foxi, Xantemi's Hayka og Imma av Tonshøgda.

Her er Xantemi's Foxi, mor til Vår Egen. Eier Marina Skotte.
Bildet er tatt av Kenth Nartijärvi (Munsterholkens Kennel).

Da har HD statusen til Kragborg La Humla Suse mottatt fra NKK i dag. HD: A (fri for hofteleddsdysplasi).

Mye trening må til for god fuglehund skal bli. Dette er et bilde av La Humla Suse når hun var 8 mndr. gammel. Etter 2 hele dager med dressurtrening fikk hun anledning til å finne sin rapphøne i kontrollerte former. Bildet er tatt av Jan Tore Skjørshammer.

Trossnäs 20.11.2016 - 2UK lavland til La Humla Suse

Nå var det Humla sin tur til start på jaktprøve i Sverige. Hennes siste sjanse som unghund. Hun gjorde en utrolig bra jobb, bare les vedlagte kritikk. Stolt av henne! Humla hadde med seg 1UK apport.

Trossnäs 01.10.2016 - 2AK lavland

Vår-Egen premiert på sine 2 x starter i AK på jaktprøve i Sverige i høst. Stolt av henne. Hun hadde med seg 1AK apport før prøvestart.

Trossnäs 02.10.2016 - 2AK lavland

Vår-Egen premiert på jaktprøve i Sverige. For å kunne starte på prøve i Sverige, må hunden være premiert på apportprøve samme år før start. Vår hadde med seg 1AK apport.

Da har Bajaz av Tonshøgda vært på sin første utstilling

Bajaz av Tonshøgda 7 mndr., eier Gry Antonsen stilte på NKKs utstilling på Lillestrøm 20.nov.2016. Det ble en kjempeflott beskrivelse av ham, gjengitt her:

tiltalende hannvalp. fin str og fine prop. mask hode. normalt vinklet, god kropp for alder. herlig benstamme. gode poter. beveger seg meget tiltalende når han vil. trenger tid og trening. det samme gjelder handler. Premie: 1 KONK, 1BHK, BIM.

VI GRATULERER SÅ MYE!

Da kom avlsgodkjenningen fra avlsrådet i dag

Hellatorpets Alfons

GODKJENNING AV PARRING

Viser til søknad om godkjenning av parring mellom

Xantemi´s H-Vår SE36934/2013

og

Hellatorpets Alfons SE17405/2014

Avlsrådet i NMLK godkjenner parringen.

Innavlsgrad = 3,1%

Generelt: Godkjenningen gjelder kun denne ene parringen.

Medlemmer av Norsk Münsterländerklubb kan fritt annonsere kull etter godkjente på hjemmesiden. Avlsrådet ønsker dere lykke til videre med valpekullet.

 

Med vennlig hilsen

Norsk Münsterländerklubb

For avlsrådet

Åse Marie S. Borgen

 

 

 

 

Kleiner Münsterländer kull under planlegging

Et nytt kull kleiner münsterländer planlegges vår/sommer 2017.

Vi har "forelsket" oss i en hannhund vi selv har sett på jaktprøve og har de kvalifikasjoner som vi ønsker oss. Han har 1.AK jaktprøve, 1.AK apport og Excellent m/CK utstilling. Han er godkjent avlshund.

Har sendt søknad om godkjenning av paring til Norsk Münsterländerklubb. Så da er det bare å vente på svar fra avlsrådet.

 

Helgen 1. og 2.oktober 2016 ble Vår-Egen stilt på jaktprøve lavland. Hun ble premiert begge dagene med 2.premei ÖKL. Fra før av har hun 1.UK lavland.
Humla var også påmeldt, men fikk dessverre løpetid noen dager før prøvestart. Og da er reglene helt klare på at hunden ikke får starte.

Imma av Tonshøgda 7 mndr. gammel. Eier Anna Skotte har delt dette med oss om Imma:
...Imma är helt underbar, glad, positiv och väldigt samarbetsvillig. Om två veckor ska vi på en lydnadskurs, allmän lydnad, linförighet, stanna, inkallning m.m. kursen är för Mattias Westerlund, via hundskolavision. Vi tränar såklart på det redan nu, men alltid bra med lite tips och framförallt bland andra hundar :) har även jobbat lite med spontan apportering, det tycker hon är väldigt roligt. Hon "jagar" allt, bland annat flugor, fåglar och fjärilar. Vi är ofta ute i skogen, då har hon en väldig fart, förut var hon lite försiktig med vatten, men nu är det över. Springer över bäckar och myrar utan problem. Hon är en jättehärlig hund, vill väldigt mycket och är alltid redo att jobba. Till våren ska jag gå en fortsättningskurs lite mer inriktat på "fågelhundslydnad" och även en kurs som är förberedande inför bruksgrenarna.

Imma

Imma

Jakt i Skåne 2016. Det ble i tillegg felt en hare som Vår-Egen fikk prøve seg på å apportere, noe hun utførte meget bra.

Fra jakta i Skåne 2016.

Fortsatte med jakt i Skåne. 2 av disse er skutt for Vår, i tillegg flere rapphøns. Vår-Egen gjorde jobben optimalt.

Startet med rypejakt i Valdres. Her er Vår-Egen og La Humla Suse.

Birte dømte spesialutstillingen til NPK, Sør-Norsk Pointertreff i juni 2016 Sted: Bjåen. Dagen etter dømte utstillingen til Rogaland Fuglehundklubb Sted: Ølberg.

Dømte spesialutstillingen til NMLK juni 2015. Sted: Dovre

Da er det bekreftet start på jaktprøver 1. og 2. oktober med Humla i UK. Hun er stilt på apportprøver i 2016 med beste resultat 1.UK.
På bildet her debuterte hun på jakt 10 mndr. gammel. Skutt flere fugl for henne.

Da er det bekreftet start på jaktprøver 1. og 2. oktober med Vår i AK. Hun er stilt på apportprøver i 2016 med beste resultat 1.AK.

Her trening på felt i Croatia. Noen korreksjoner må til.

Alltid positivt og gledelig med tilbakemelding fra valpekjøperne

10. aug, 2016

Zelda kom til oss 27 mai i Lillestrøm. Det føles nå som en evighet siden. Hun var og er en aktiv, tøff og trygg men nå en litt større hund som alltid bærer rundt på det som kommer i hennes vei. Er det noe jeg ikke finner som har ligget på en stol eller i hennes rekkevidde er det bare å gå ut i haven eller der hun er så kommer det til rette. Hun har lært spontanapportering nei og ja, sitt, ligg og bli og hun sitter stille og ser på meg før hun får mat og venter til jeg pent sier vær så god.
Hun er riktig så søt -kanskje ikke når hun gjerne vil småbite og nappe i klærne mine. Hun er tålmodig, ivrig, glad men også litt utfordrende med biting men har hun fått nok sosialisering er hun mye roligere.
Vi jobber med saken avleder med sitt og med en godbit i ny og ned. Hun er mer aktiv selvfølgelig nå og krever vår oppmerksomhet.
Vi har reist i bobil i sommer langs Helgelandskysten opp til Lofoten, og Zelda har løpt i alle skogområder og strender fra Brønnøysund til Lofoten, hilst og lekt med veldig mange hunder og blitt satt på plass av et par tisper. Vært på cafe og sittet stille vært i byer og på flymuseum i Bodø. Bodd på hotell, kjørt buss, store og små ferger og hilst på mange mennesker på reisen. Spist mye fersk og tørrfisk. Gått lang tur på Saltfjellet i midnattssol og hilst på geiter hester, får, en katt og kaniner og de var veldig spennende, ekorn også men det så ut som det var mest gøy. Måker brydde jeg meg ikke så mye om og heller ikke F 16 som fløy i lav høyde mellom fjellene i Lofoten. Kanskje blitt vant til det siden vi bor i Lillestrøm og der letter og lander de ofte.
I går ble hun redd og hoppet opp på meg hele tiden pga skudd fra skytebanen på Sørum så jeg måtte gå et annet sted med henne men her får vi dra oftere -bra trening når de løsner skudd. Hun har vært i Sverige på hytta til mamma i 14 dager med en av hennes hunder Frøya en uke alene før vi kom. Vi har gått mange turer hver dag og hun løper frem og tilbake på kryss og på tvers, også passer hun på at alle er med, . men ikke noe fugl i skogen nå.
Hun kommer som et skudd når vi roper Zelda kom eller blåser i fløyta. Hun elsker og har spist rikelig med blåbær, bringebær og litt kantarell og hun har også fått prøvd seg i robåt med Lars men ikke vært så mye i vannet. Vi fikk lirket og lokket henne ut et par ganger på en aldri så liten svømmetur.
Ønsket ikke å tvinge henne. Vi får prøve igjen neste uke.

Hun var hjemme for første gang i dag da jeg var på jobb fra 08.00 til 16.00 men jeg var hjemme i lunchen så hun skulle få en tur midt på dagen. Det gikk veldig fint men merket at hun ikke var såå trøtt som hun pleier. Vi skal snart begynne i Rælingen jakt og fiskelag og gå der fast en gang i uken. På bilde under bærer hun på et eple og det andre et fiske skjelett. Blir vel snart fugl����
Det tredje hilser jeg på hestene på Sørum gård og en liten sort gris på det nederste.

Fam.Borgen

8. aug, 2016

Bajaz bor i dag i blokk på Skedsmokorset. Miljøet her er fint for ham da det både er mange andre hunder og mennesker i alle aldre han kan være sammen med
Til daglig er han å finne på jobb sammen med eier. Ligger for det meste og sover på puta si eller under pulten. Hjemme ligger han gjerne på armen min på sofaen, men om natten sover han i buret sitt.
I juni måned var han på valpekurs. Dette var lærerikt både for valp og eier.
Bajaz elsker å være på tur i skogen. Helst vil han løpe fritt omkring. Møter du oss i skogen kan det hende at du finner ham liggende å spise blåbær eller hoppende blant bringebærbuskene.
Har også vært og hilst på kuer, hester, griser og sauer. Veldig skumle dyr. Liker også å sitte å se på fuglene på bakken.
Vi trener daglig på sitt, dekk, gå i bånd og en del på innkalling. Har prøvd å trene litt med fuglevinge, men han skal bare leke med den.
Ellers liker han å kjøre bil og kjøre buss gikk helt greit.
I begynnelsen av oktober skal vi på grunnkurs. Dette er en videreføring av hva vi lærte på valpekurset og en innføring i jakt.

Gry Antonsen

Zelda av Tonshøgda. En dyktig apportør, er den som henter alt!

Zelda

Bajaz av Tonshøgda 4 mndr. gammel.

I dag 28.mai har Imma av Tonshøgda flyttet til Sverige til Anna Skotte.

I dag 27.mai har Zelda av Tonshøgda flyttet hjemmefra til ny eier, fam. Borgen, og her med Inger Johanne.

I dag 26.mai har Bajaz av Tonshøgda flyttet hjemmefra til ny eier Gry Antonsen.

Det nærmer seg at valpene skal flytte hjemmefra. Dagbok er ført over de viktigste tingene som har skjedd. Negler er klippet mange ganger, ormekur annenhver uke, mange mil med bil, sosialisering med besøk hos andre og nye omgivelser, mye besøk sise ukene i heimen og veterinærbesøk. "Flokken" hjemme har fungert optimalt.

Vi har hele tiden vært innstilt på at det skal være greit av de flytter, da vi denne gangen ikke skal beholde en selv. Men, må innrømme, at så lett blir det nok ikke. Leit vil jeg påstå!

Litt skummelt synes Zelda av Tonshøgda

Veterinærbesøk

Da har vi i ettermiddag 23.mai vært på helsesjekk og chipping hos veterinær - Follo Dyreklinikk.

Alt veldig bra med valpene og de er 7 uker og 3 dager gamle.

Vekta er nå på Bajaz 5,0 kg (fødselsvekt 370 gr.)

Zelda 4,7 kg (fødselsvekt 350 gr.)

Imma 4,5 kg (fødselsvekt 400 gr.)

Siste dag med gjengen.

Bajaz, 8 uker

Uterestauranten er åpen!

Da er valpene blitt snart 7 uker gamle og torsdag 26.mai hentes Bajaz. 27.mai hentes Zelda og dagen etter skal vi møte siste valpekjøper i Elverum. Slik at de slipper å kjøre for mange mil. Vi trodde i utgangspunktet at det ikke ville bli vanskelig for oss at valpene flytter hjemmefra, men nå har vi ikke helt trua på det. I dag har barnebarnet Mikkel vært og besøkt dem og håndtert de så bra. Han har helt og full kontroll på Vår også. Ordner og fikser.

5 uker gamle og harmoni og ro på hytta. La Humla Suse er nå fullt ut akseptert av Vår og tar del i leken og oppdragelsen.

Noe helt nytt og det ordnet de helt uten noen tvil. Herlige er dem!

Ordentlig måltid for aller første gang i dag

Mikkel og valpene (3 uker gml.)

Og med "rød" løper.

Da har valpene fått ny bolig i dag og med utgang til hundegården som de kan bruke om en ukes tid.

Bildet taler for seg selv

Koser oss vi!

To på tur i natt. Hadde "rusla" ut av valpekassa og fant ikke hjem igjen.

Hannhunden førstemann til å åpne øynene i dag. Blir 2 uker gammel i morgen.

I dag 12.april har valpene fått sin første ormekur.

Siste nytt

10. apr, 2016

Noen nye bilder lagt ut

Barnebarnet Mikkel 5 år hilser på valpene for første gang.

Hannhund 9 dager

Tispe1 9 dager

Tispe2 9 dager

...i påvente av at de snart åpner øynene og flere bilder skal tas

har de vært på vekta igjen i dag 9.april. Tallene i parentes er fødselsvekt.

Tispe1 890 gr. (400), Tispe2 820 gr. (350) og Hannhund 980 gr. (370).

Valpene vokser og vokser

Valpene har igjen vært på vekta i dag 5.april. Status er at tispe1 veier 690 gr., tispe2 590 gr. og hannhunden 710 gr. En enorm økning. Alle har det bra og Vår er kjempeflink.

🙂

Valper født 1.april. 2 tisper og en hann. Tispe 1 til venstre veier 400 gr.. Tispe 2 i midten 350 gr. Hannen til høyre 370 gr. Alt gikk veldig bra og er fortsatt veldig bra.

Ingen tvil her, valper ventes om 10 dager!

Ultralyd i dag

29. feb, 2016

Ultralyd

Da har Vår vært på Ultralyd i dag. Hun er drektig. Valper ventes ca.3.april

Parring gjennomført

2. feb, 2016

Parring gjennomført

På Gjøvik, hjemme hos Charlie ble parring gjennomført 1. og 3.februar. Så dermed er det bare å vente. Termin ca.3.april.

Xantemi's H-Vår reg.nr.SE36934/2013

Bicado's Charlie reg.nr.SE28136/2010

Valpekull planlegges

VÅR FIKK LØPETID I GÅR 17.JANUAR 2016 OG DET FORVENTES PARING MELLOM

26.- 29.JANUAR.

Det er planlagt parring  mellom Xantemi`s H-Vår og Bicado`s Charlie januar/februar 2016. Parringen er godkjent av avlsrådet i Norsk Münsterländer Klubb.

Begge har HD-status: A, høyt premierte på jakt, apport og utstilling.

Forventer rasetypiske Kleiner Münsterländere med stor fart.

Alle som er interesserte i rasen er hjertelig velkommen til å ta kontakt.

 

 

6 valper født i dag 19.05.2017. Første kl.13.00, siste kl.14.40. Det ble 2 tisper og 4 hanner. Vår Egen er kjempeflink med valpene og alt gikk helt "etter boka".